Sumner house
Rollover to enlarge images

In 2005 Wilson and Hill Architects were commissioned to undertake this house on a large sloping northwest facing site on Scarborough Hill.

The house has been designed to be part of the hillside landscape over a series of levels.

At street level is a large triple garage, on the roof of the garage is an outdoor entertaining area with adjacent pool. An exposed concrete soffit has been used to create a protected space under the rooms above.

The middle level of the house contains guest bedrooms and a living area opening to the terrace.

The top level of the house is where the occupants spend most of their time, this level contains kitchen, dining, living , lounge and master bedroom.

The house has been planed using a series of radiating angles so each room has a subtly different view, framing each part of the panoramic view.

All three internal levels are connected with a lift.



Wilson & Hill Architects Ltd | 2 / 15 Washington Way St | Christchurch | New Zealand | T +64 3 379 3663 | F +64 3 379 3346 | info@wilsonandhill.co.nz
developed by hairyLemon