Clyde Road House
Rollover to enlarge images


This modern family home is situated on a large site with a stream boundary. The house has been designed to maximize the relationship with the gardens, out door living spaces, and tennis court.

The concrete and terrazzo exterior has been used to provide the house with mass and a sense of solidity. The aluminium cladding to the first floor provides a horizontal element which floats above the ground floor living spaces.

The entry and gallery are defined by timber paneled walls which clearly identify the circulation space and create a sense of warmth. Windows have been strategically placed to provide a series of garden views.

.



Wilson & Hill Architects Ltd | 2 / 15 Washington Way St | Christchurch | New Zealand | T +64 3 379 3663 | F +64 3 379 3346 | info@wilsonandhill.co.nz
developed by hairyLemon