clearwater house
Rollover to enlarge images

This house is sited on a large site with views to the lakes at both sides. The house has been designed to maximize the relationship with the landscape.

The house has a natural pallet of materials; concrete, stone, timber and copper. The concrete and stone have been used to provide the house with a sense of verticality and solidity. The timber and dark fascia, provide a horizontal contrast, linking the solid elements. The copper element for the central part of the house ties the two bedroom wings together around a large courtyard. There is a bridge entry to the house over a formal pond.

The house has been planned as a H-shaped series of wings over a single storey. Each of these wings has a particular function and view of a garden, each different orientation allowing for use at different times of the day. The wings are split into family bedrooms, living space and guest facilities.



Wilson & Hill Architects Ltd | 2 / 15 Washington Way St | Christchurch | New Zealand | T +64 3 379 3663 | F +64 3 379 3346 | info@wilsonandhill.co.nz
developed by hairyLemon