House 2 - Carlton Mill Road
Rollover to enlarge images


The banding of the concrete blockwork, the use of timber as a trim material to the exterior and the ‘earthy’ colours are details that reflect this organic nature of this site with its Avon River frontage.

The ground floor contains The Living and Kitchen areas all in an open plan arrangement. The sunny double height Sitting Area flows into the Dining and Kitchen area that opens onto an outdoor courtyard and on into the Living Area with views out to and up the Avon River and Hagley Park.

Changes in floor level, ceiling heights, outlook and flooring materials have been used to define each of these living spaces and to provide each with its own character.



Wilson & Hill Architects Ltd | 2 / 15 Washington Way St | Christchurch | New Zealand | T +64 3 379 3663 | F +64 3 379 3346 | info@wilsonandhill.co.nz
developed by hairyLemon